ŠTIK

Štik na radnu odjeću, pamučne majice i fliseve

Radna odijela i svi artikli koji se smatraju radnom odjećom primjer su robusnijih tj. otpornijih odjevnih artikala koji su dizajnirani kako bi izdržali sve vremenske uvjete i pružili maksimalnu potporu (fizičkom) radniku. Zbog tih zajedničkih karakteristika, štik kao tehnika izrade, najbolja je opcija za ovu vrstu artikala. Izdržljivost i trajnost konca, a samim time i štika koji je njime izrađen predstavljaju savršenu nadopunu čvrstoći radnih odijela.

Štik na radna odijela, jakne i prsluke može se izraditi u više veličina i tehnika. Na leđa može ići veliki znak, maksimalne veličine do 26cm, a što se tiče prednjice ili džepa, najčešća veličina (manjeg) znak je u rasponu od 5cm do 10cm.

Iako se smatra da je štik zbog svog načina izrade i teksture koju konac ostavlja primjeren za izradu samo na robusnije i čvršće tkanine, moguće je isti izraditi i na delikatnijim pamučnim tkaninama. Pamučni konac kojim su izrađene npr. T-shirt majice ustvari predstavlja odličnu podlogu za štik tj. konac od poliestera koji se u štiku koristi. Isti je slučaj i sa jaknama ili prslucima izrađenim od tvz. flisa (eng. fleece). Artikli od flisa najčešće se smatraju dopuna setu radne odjeće, te baš kao i radna odijela, štik vrlo dobro podnose.

Potencijalna nelagoda zbog korištenja štika na pamučnim majicama otklanja se korištenjem posebnih vrsta folija i podupirućih materijala koji se koriste tijekom izrade.

Štik na kape

Štik je moguće izraditi i na raznim vrstama kapa, a najčešći model koji klijenti biraju su šilt kape. Znak je moguće izraditi na prednjici kape i to u veličini do 14 cm, na boku kape u veličini do 9cm, na potiljku u veličini do 13 cm u polukrugu, i na pasici u maksimalnoj veličini do 3 cm.

Kape su šiltom nisu jedini model kapa podložan izradi štika, već je isti moguće izraditi i na tzv. zimskim kapama čija je tekstura puno delikatnija i koje su najčešće izrađene u određenoj imitaciji vune. Dakako, kod ovog modela je raspon pozicije puno manji, te se klijenti najčešće odlučuju za neki manji dizajn koji odgovora modelu kape i odabranoj poziciji (najčešće je to prednjica tj. dio koji prekriva čelo).

Štik na torbe, ruksake i pamučne vrećice

Sportski ruksaci, baš kao i pamučne vrećice, također su vrlo zahvalni za izradu štika. Iako su im sastav i izgled bitno drugačiji, a namjena vrlo slična, oboje predstavljaju odličnu podlogu za izradu dizajna koncem. Sportski ruksaci su, baš kao i radna odijela izrađeni od znatno čvršćeg materijala pa samim time podnose veće znakove kao što su npr. grbovi sportskih kluba.

Pamučne vrećice, iako delikatnije, također su dizajnirane kako bi izdržale određeni teret, te zbog dizanja svijesti o štetnosti nekih drugih vrsta vrećica predstavljaju jedan od trenutno najpopularnijih artikala.

Strojni vez na ručnike i ogrtače

Personalizirani ručnici ili ogrtači jedan su od najčešćih primjera poslovnih ili rođendanskih poklona, ali i oblik kojim npr. hoteli označavaju svoju prepoznatljivost. Bez obzira je li riječ o rođendanskom poklonu sa inicijalima drage osobe ili seriji ručnika za neki hotelski lanac s njihovim logotipom, štik na ove artikle izrađuje se pomoću posebne (vodo topive) folije koja štiti specifičan materijal od kojih su ovi artikli izrađeni.
Dimenzije na ručniku mogu biti 1200cm x 45cm, a na ogrtačima od 4cm do 26cm.

3D štik

3D štik je posebna tehnika izrade, koju, kako i samo ime govori karakterizira više dimenzionalnost. Dok kod klasičnog štika konac gotovo postaje dio artikla, te se inzistira na njegovoj teksturalnoj “nevidljivosti”, kod 3D štika ideja je suprotna.

Koristi se posebna vrsta spužve koja omogućuje 3D efekt, te upravo debljina spužve diktira različit konačni rezultat.

TKANJE

Na našim tkalačkim strojevima imamo dugogodišnje iskustvo tkanja: amblema, etiketa, zastavica, privjesaka, trakica...

Proces tkanja se vrši pomoću brzih, automatskih tkalačkih strojeva. S učitanim dizajnima, tkalački stroj prepliće dva niza tankih i izdržljivih 100% poliesterskih niti, pod pravim kutom po širini stroja. Bez osnovnog sloja materijala, ovi proizvodi su puno lakši, prilagodljiviji i imaju jedinstvenu jednoličnu površinu, s glatkom tkanom teksturom.

Također, za razliku od vezenih proizvoda, zbog svojstava finih niti, moguće je proizvesti puno kompleksnije detalje, sitniji tekst ili čak i gradijente. Na cijenu proizvoda, najviše utječu dimenzija i količina, a u vrlo rijetkim, kompliciranijim dizajnima i broj boja.

Maksimalna širina proizvoda određena je širinom stroja, a iznosi dvadeset centimetara na crnim strojevima, dvanaest centimetara na bijelim strojevima. Visina je proizvoljna. Da li će se tkati na stroju sa crnom osnovom ili na stroju sa bijelom osnovom, ovisi o vašem dizajnu. Ako prevladavaju tamne boje ide crna osnova, ako su uglavnom svijetle boje ide bijela osnova.

Nakon procesa tkanja, proizvodi se mogu završiti izborom podloge; termofolija (na taj način se termo prešom apliciraju dalje na proizvode), flizelin (netkani tekstil, na taj se način prišivaju dalje na proizvode) ili čičak (Velcro, netkana podloga).

Proizvodi se mogu izrezati na jednostavne ili komplicirane oblike pomoću lasera ili vrućeg noža. U slučaju etiketa mogu biti sa ili bez zapeglanih rubova. Također se može dodati endlani rub na ambleme, kao završni dodir. Mogu biti i u dvostranom formatu, a mogu biti opremljeni dodatnim značajkama kao što su bedževi ili privjesci za ključeve.

Nudimo i uslugu šivanja amblema ili etiketa na odjevne predmete, torbe, ručnike...

  • 100% poliester pređe
  • Bez osnovne tkanine
  • Fleksibilno i lagano
  • Glatka tekstura
  • Fini detalji i sitan tekst
  • Razni oblici i dimenzije
  • Različite podloge
  • Apliciranje prešom ili našivanjem

TISAK

U korak s vremenom i trendovima! U vlastitom proizvodnom pogonu koristimo najsuvremenije tehnologije i strojeve koje omogućuju maksimalnu kvalitetu otiska te preciznost. Boje koje koristimo su isključivo visoke kvalitete! Možemo isporučiti i završiti velike serije u dogovorenom roku, to je ujedno i jamstvo naše uspješnosti te Vašeg zadovoljstva našim proizvodima i uslugama. Kompjuterska preciznost te raznolikost dostupnih materijala, kombiniranja tehnologija izrade te artikala karakterizira neupitnu kvalitetu naših usluga i proizvoda.

I naravno, spremni smo udovoljiti svakom vašem zahtjevu.

Roto tisak

Roto tehnikom sitotiska možemo aplicirati vaš dizajn na ravne, oble ili neravne površine te na različite vrsta materijala, od keramike, stakla, drveta, PVC-a, politena itd. Tehniku tiska je moguće primjeniti na različitim vrstama poslovnih promotivnih materijala širine 8cm x 15 cm. Tehniku roto sitotiska vršimo na dostavljene artikle, te smo u mogućnosti nabaviti razne vrste artikala. U praksi tehniku roto sitotiska primjenjujemo na:

Sitotisak

Sitotisak tehnika primjenjiva je na različitim vrstama poslovnih promotivnih materijala. Primjenjuje se na sve ravne površinete te različite vrste materijala od metala, drveta, stakla, plastike.
Uslugu sitotiska smo u mogućnosti izvršiti na dostavljene artikle, baš kao što smo i spremni pružiti uslugu nabave istih, u praksi tehniku SITOTISKA primjenjujemo na:

Tampon tisak

Tampon tisak spada u tehnike dubokog tiska te je indirektna tehnika tiska gdje se motiv najčešće prenosi pomoću tampona izrađenog od silikonske gume. Tampon na sebe primi uzorak (boju) te se onda može aplicirati na ravne, hrapave i zakrivljene plohe te različite vrste materijala od metala, drveta, stakla, PVC-a, politena, keramike, gume, metala. Tehnologija je također Najčešći artikli za tampon tisak su olovke, privjesci, upaljači, šalice, pepeljare i slični promotivni artikli.

Uslugu tampon tiska smo u mogućnosti izvršiti na dostavljene artikle, baš kao što smo i spremni pružiti uslugu nabave istih, u praksi tehniku tampon tiska primjenjujemo na: